Держдеп підтвердив зустріч дипломатів США і Росії у Фінляндії

Держдеп підтвердив зустріч дипломатів США і Росії у Фінляндії

Сергій Рябков і Томас Шеннон зустрінуться 11 і 12 вересня

Заступник держсекретаря США і заступник глави МЗС РФ зустрічалися востаннє 17 липня у Вашингтоні

Державний департамент США підтвердив зустріч заступника держсекретаря США Томаса Шеннона і заступника міністра закордонних справ Росії Сергія Рябкова в Гельсінкі (Фінляндія).

Про це повідомляє прес-служба Держдепу.

Як очікується, Рябков і Шеннон зустрінуться 11 і 12 вересня та обговорять питання, «які викликають взаємну стурбованість», а також стратегічну стабільність.

Раніше про зустріч дипломатів повідомляли американські ЗМІ. Зокрема зазначалося, що Рябков і Шеннон обговорять усунення перешкод в американсько-російських відносинах, у тому числі взаємне скорочення і закриття дипмісій.

Крім того, представники США і Росії мали поговорити про контроль за озброєнням.

Як відомо, заступник державного секретаря США і заступник глави МЗС РФ зустрічалися востаннє 17 липня у Вашингтоні. Вони обговорювали питання відносин між Росією і США, в тому числі питання закриття російської дипвласності в Сполучених Штатах.

Нагадаємо, у вересня будівлі генерального консульства Росії в Сан-Франциско і торговельних представництв РФ у Вашингтоні та Нью-Йорку перейшли під контроль США.

Міністерство закордонних справ Росії опублікувало відео обшуків в будівлі генконсульства у Сан-Франциско.

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров також заявив, що Москва буде жорстко відповідати на недружні кроки Вашингтона, хоча і не хоче сваритися зі США і готова до конструктивної взаємодії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: