Держдеп США пояснив свою позицію щодо окупованого Криму

Держдеп США пояснив свою позицію щодо окупованого Криму

Раніше ЗМІ повідомили, що президент США Дональд Трамп заявив лідерам «Групи семи», що Крим є російським, бо усі, хто живе на півострові, розмовляють російською мовою

У Державному департаменті наголошують на незмінності політики щодо Криму.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

«Наша політика щодо Криму залишається незмінною. Ми підтримуємо територіальну цілісність України у межах міжнародно визнаних кордонів, і наша політика щодо Криму залишається незмінною. Наші санкції – наші кримські санкції залишаться в силі, поки Росія не припинить окупацію і не поверне Крим Україні», – відповів представник Державного департаменту США на запитання журналіста щодо нібито заяви президента США Дональда Трампа на саміті «Групи семи», що Крим є російським.

Нагадаємо, 14 червня видання BuzzFeed News із посиланням на два джерела у дипломатичних колах повідомило, що президент США Дональд Трамп під час вечері з лідерами G7 в рамках саміту в Канаді 8 червня заявив лідерам «Великої сімки», що Крим є російським, оскільки усі, хто живе на півострові, розмовляють російською.

У свою чергу міністр закордонних справ України Павло Клімкін зазначив, що Трамп не говорив про приналежність Криму Росії, його слова були вирвані з контексту.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: