Держдеп США прокоментував створення Антикорупційного суду в Україні

Держдеп США прокоментував створення Антикорупційного суду в Україні
Гізер Нойєрт

У США наголошують на необхідності прийняти правку, що забезпечить розгляд цим судом уже існуючих справ

Сполучені Штати вітають прийняття в Україні закону про Антикорупційний суд та наголошують на необхідності прийняти правку, що забезпечить розгляд цим судом уже існуючих справ, які підпадають під його юрисдикцію.

З такою заявою виступила офіційний представник Держдепу США Гізер Нойєрт.

«США вітають ухвалення в Україні закону про створення незалежного антикорупційного суду. Нам було приємно побачити, що ця важлива частина законодавства була прийнята у Верховній Раді. Тим самим Україна зробила важливий крок на шляху до досягнення європейського майбутнього, яке вимагали його люди під час Революції гідності», – йдеться в заяві.

Також США вітають заяву директора МВФ Крістін Лагард з цього приводу.

«Вона і президент Порошенко погодилися, що Верховна Рада має швидко внести поправки в закон, щоб цей суд міг слухати всі справи, які підпадають під його юрисдикцію, включаючи вже відкриті корупційні справи, а також прийняти додаткове законодавство для офіційного початку роботи суду», – підкреслюється в заяві Держдепу.

У США сподіваються, що ці кроки допоможуть «звести нанівець корупцію, яка загрожує національній безпеці України, її добробуту і демократичного розвитку».

Як відомо, президент чекає міжнародних експертів з відбору суддів Антикорупційного суду

Нагадаємо, 7 червня народні депутати проголосували за створення в Україні Антикорупційного суду. Після голосування в парламенті виступив президент Петро Порошенко.

11 червня президент підписав закон про Вищий антикорупційний суд. Церемонія офіційного підписання відбулася під час зустрічі глави держави зі слухачами Академії лідерства.

Міжнародний валютний фонд перевірить прийнятий Радою закон про Антикорупційний суд на відповідність домовленостям за програмою реформ, що підтримується МВФ.

14 червня набув чинності закон про Антикорупційний суд.

Читайте також: 

Диявол у деталях. Що не так із законом про Антикорупційний суд

Хто не підтримав закон про Антикорупційний суд? Поіменне голосування у Раді

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: