ДФС зобов'язана провести аудит із зарплат футболістів «Динамо» та інших клубів – нардеп Добродомов

ДФС зобов'язана провести аудит із зарплат футболістів «Динамо» та інших клубів – нардеп Добродомов
«Динамо» Київ

Депутати вимагають перевірити українські футбольні клуби на предмет ухилення від сплати податків

Депутати вимагатимуть у Державної фіскальної служби провести перевірку «Динамо Київ» та інших провідних футбольних клубів країни на предмет ухилення від сплати податків. Про це сьогодні заявив секретар парламентського Комітету з протидії та запобігання корупції Дмитро Добродомов.

«Це питання давно треба було порушувати, публічно футболісти судяться за мільйони доларів, а офіційно у них зарплата кілька тисяч гривень. Чим їх робота відрізняється від роботи інших українців? Це кримінальна відповідальність! Треба ставити це питання перед Державною фіскальною службою, перед Федерацією футболу України і питати, чи збираються вони виводити з тіні цей величезний бізнес, в якому крутяться десятки і сотні мільйонів. Ми розуміємо, хто у нас власники клубів – вони, по суті, є і власниками парламенту. Треба провести аудит з приводу зарплат футболістів і вирішити це питання», – пояснив депутат.

Нагадаємо, згідно з довідкою про офіційні доходи «Динамо», що опинилася в розпорядженні ЗМІ, протягом 2013–2015 років, клуб ухилявся від податкових виплат у розмірі 30 мільйонів доларів. За документами чемпіон України за три минулих роки виплатив своїм футболістам і наставнику команди 15,4 млн гривень офіційної зарплати. З них до бюджету країни надійшло 2,3 млн гривень. 

Так, офіційна зарплата провідного нападника столичної команди Андрія Ярмоленка становить трохи більше 200 тисяч гривень на рік. За даними ЗМІ, реальна ж сума окладу форварда досягає 5 млн доларів. Тим самим київський клуб платить менше 1% податків від реальних окладів своїх гравців. Основну частину зарплати в «Динамо» платять через офшор «Ньюпорт Management LTD», про який можна дізнатися з кількох судових позовів, фігурантами яких були футболісти клубу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: