Диверсант, який за завданням бойовиків планував підірвати залізничний міст, отримав 10 років

Диверсант, який за завданням бойовиків планував підірвати залізничний міст, отримав 10 років
Обвинувачений диверсант під час затримання співробітниками СБУ

Громадянина України Миколу Ушакова визнано винним у диверсії, створенні терористичної організації і незаконному поводженні з вибуховими речовинами

Куп’янський міськрайонний суд Харківської області визнав винним мешканця Луганської області, громадянина України Миколу Ушакова за ст.15 ч.2, 113258-3 ч.1, 263 ч.1 КК України і призначив покарання у вигляді десяти років одного місяця позбавлення волі без конфіскації майна.

Про це повідомляє «Главком» з посиланням на вирок суду від 19 грудня.

За даними досудового розслідування, у жовтні-листопаді 2018 року обвинувачений під керівництвом представника терористичної організації «ЛНР» передав дані про переміщення військової техніки Збройних Сил України через село Макарове Станично-Луганського району.

У грудні того ж року Ушаков отримав нове завдання від куратора – закласти вибухівку під залізничний міст, що розташований у селі Піщане Харківської області. Через цей міст проходять магістральні залізничні колії загального користування та здійснюється рух пасажирських, приміських і ватажних потягів. Однак довести злочинні дії до кінця завадили співробітники управління СБУ в Харківській області.

За даними СБУ, організатором диверсійного акту та куратором обвинуваченого був Єгор Дубровкін, колишній співробітник управління СБУ у Луганській області. У 2014 році він зрадив військовій присязі та став працівником так званого відділу контррозвідки центрального апарату «МДБ ЛНР». Наразі перебуває у розшуку.

У суді Микола Ушаков повністю визнав свою вину і розкаявся у скоєному. Суд залишив обвинуваченого під вартою до набрання вироком законної сили.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: