Диверсія в Києві: невідомі спалили лінії зв’язку

Диверсія в Києві: невідомі спалили лінії зв’язку
Колодязь кабельного електрозв'язку, який спалили зловмисники

Зловмисники підпалили колодязь кабельного електрозв'язку, внаслідок чого пошкоджені мережі провайдерів

У четвер, 16 листопада, ввечері у Києві невідомі знову підпалили колодязь кабельного електрозв'язку. Через це без доступу до мережі інтернет і кабельного телебачення від найбільших провайдерів залишилася частина столиці.

Це сталося на покинутому будмайданчику по вулиці Олени Теліги. До сих пір фахівці займаються ліквідацією наслідків підпалу, повідомляє InternetUA.

Це вже не перший випадок підпалу магістральних ліній зв'язку в Києві. Тільки за останні півроку зафіксовано дві великих диверсії з підпалами магістральних кабельних каналів.

Як повідомили представники «Київенерго», сигнал про підпал ліній вони отримали 16 листопада близько 18:45. Невідомі, імовірно, підпалили колодязь електрозв'язку за допомогою горючої рідини. «Температура була божевільною. Незрозуміло поки, витягли вони (зловмисники. - Ред.) щось чи ні. Тут, начебто, міді трохи було», - розповіли представники «Київенерго».

Також вогнем були пошкоджені мережі провайдерів «Київстар», «Ланет», IPnet, «Воля» і низки інших. Також через підпал на кілька годин припинив мовлення телеканал ZIK.

На даний момент оператори і провайдери розглядають кілька версій події: диверсію і спробу крадіжки мідного кабелю.

Як повідомили у власника кабельної каналізації електрозв'язку - компанії «Укртелеком» - лінії самого «Укртелекому», за попередніми даними, не постраждали. Зараз співробітники компанії перевіряють стан телефонного колодязя і телефонних каналів з метою можливості їх подальшого використання і щоб визначитися з об'ємом ремонтних робіт в результаті підпалу.

В «Укртелекомі» написали відповідну заяву в поліцію.

Як повідомили в компанії, найбільше від перебоїв зі зв'язком від крадіжок кабелю і обладнання страждають жителі Дніпровського, Святошинського та Деснянського районів столиці. За цей рік в Києві кількість крадіжок кабелю і обладнання «Укртелекому» зросла на 50% - до 870 випадків.

Колодязь по вулиці Теліги став об'єктом атак зловмисників вже втретє за два роки. Попередні два рази невідомі просто вирізали лінії електрозв'язку. Крім того, близько року тому будівельна організація, яка проводила розвідку фундаменту місцевого довгобуду, під час земляних робіт частково обрушила колодязь, що істотно ускладнює роботу провайдерів та операторів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: