Діяльність Медведчука вийшла за межі законодавства - голова СБУ

Діяльність Медведчука вийшла за межі законодавства - голова СБУ

СБУ перевіряє проект Медведчука на сепаратизм

Служба безпеки України перевіряє на сепаратизм політичний проект Віктора Медведчука «Український вибір». Про це в інтерв'ю ЛІГА.net заявив глава СБУ Василь Грицак, відповідаючи на питання, чому ця організація досі не заборонена в Україні.
«Як і в багатьох інших суспільно-політичних об'єднаннях, там є люди, діяльність яких можна і потрібно кваліфікувати через призму кримінального та кримінально-процесуального кодексів. Якщо хтось намагається закликати до силової зміни влади, зміни кордонів або підпадає під статтю «державна зрада» - ми обов'язково будемо діяльність таких людей припиняти», - зазначив Грицак.
За його словами, негласно СБУ супроводжує діяльність структур, які можуть завдати шкоди інтересам безпеки держави. «На етапі, коли ми бачимо, що діяльність організації виходить за межі законодавства - ми документуємо, кваліфікуємо і реєструємо кримінальне провадження. 25 квітня таке провадження проти «Українського вибору» було нами відкрито - перевіряємо на сепаратизм», - повідомив Грицак.
Він підкреслив, що СБУ працює над багатьма проблемами.
Глава СБУ додав, що іноді складно довести суспільству ефективність роботи. «Взяти Краснова. Встановлений нами 100% російський агент. Але до нас приходили з фаєрами: як же так, що це ви патріотів тиснете. Ми були змушені публічно надати докази його злочинної діяльності», - пояснив він.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: