Для американського флоту розроблять палубні безпілотники

Для американського флоту розроблять палубні безпілотники
X-47B

На даний час ВМС США збирають заявки від компаній, що бажають прийняти участь в конкурсі

Командування ВМС США оголосило про намір придбати 72 палубних безпілотні літальні апарати, розробка яких буде вестися в рамках проекту MQ-25 Stingray. Як пише Aviation Week, роботи над проектом планується почати в першому кварталі 2018 року. Нові апарати повинні будуть виконувати польоти з авіаносців типів «Німіц» і «Джеральд Форд».

Передбачається, що після прийняття на озброєння MQ-25A палубні винищувачі F / A-18E / F Super Hornet будуть звільнені від виконання завдань з дозаправки інших бойових літаків в повітрі. При цьому апарати зможуть перевозити більше палива, ніж винищувачі в підвісних паливних баках.

На даний час ВМС США збирають заявки від компаній, що бажають прийняти участь в конкурсі на розробку нового літального апарату. Про намір взяти участь в тендері вже оголосили американські компанії Boeing, Lockheed Martin і General Atomics. Прийом заявок буде проводитися до 3 січня 2018 року. Підсумки тендеру планується підвести влітку майбутнього року.

В цілому на програму розробки MQ-25A військові мають намір витратити не більше 2,2 мільярда доларів. Передбачається, що Stingray в більшості випадків не буде використовуватися для розвідки і нанесення ударів по цілям супротивників. При цьому військові заявили, що конструкцією MQ-25A все ж буде передбачена можливість підвіски озброєння і розвідувальних систем.

Раніше стало відомо, що американська компанія Northrop Grumman, що раніше розробляла для ВМС США демонстратор технологій палубного ударного безпілотника X-47B UCAS-D, відмовилася від створення нового палубного безпілотного апарату. Причину відмови компанія не розкрила. До сих пір Northrop Grumman вважалася найбільш вірогідним переможцем майбутнього тендеру на створення палубного безпілотника.

Нагадаємо, США показали появу своїх авіаносців біля берегів КНДР.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: