До кінця року Україна не отримає безвіз - експерт

До кінця року Україна не отримає безвіз - експерт
Безвізовий режим для України

Рішення вже переноситься на початок 2017 року

До кінця цього року не буде рішення щодо надання безвізового режиму для українців. Про це в ефірі «5 каналу» заявила аналітик громадської організації «Європа без бар’єрів» Катерина Кульчицька.

«До 24 листопада ми не отримаємо безвізовий режим. І абсолютно чесно скажу, ми вважаємо, що до кінця 2016 року також ми не отримаємо це рішення, а воно вже переноситься на початок 2017 року ... як тільки буде прийнято колегіальне рішення Ради ЄС і Європарламенту щодо механізму призупинення, тоді питання безвізового режиму для України почне просуватися набагато швидше, що власне на офіційному рівні було підтверджено сьогодні. Це для нас дуже хороший дзвінок». - зазначила вона.

Кульчицька зауважила: «Ця позитивна новина не означає, що автоматично до кінця листопада ми будемо мати безвізовий режим. Це лише означає, що пройшли ще один з етапів і у нас зараз на порядку денному ще слідкування за самим прийняттям рішення по механізму призупинення, ми повинні слідкувати й за тим, що говорять європейські політики за нашу боротьбу з корупцією».

Нагадаємо, 17 листопада Рада Євросоюзу ухвалила рішення про початок міжінституційних переговорів із Європарламентом щодо завершення процесу скасування візових вимог для українських громадян. Це питання підтримав у четвер комітет постійних представників країн-членів при Раді ЄС.

«17 листопада Комітет постійних представників країн-членів при Раді ЄС ухвалив рішення про переговорну позицію щодо візової лібералізації з Україною... Рада взяла до уваги думку, що набуття візової лібералізації для України має відбутися одночасно із набуттям чинності нового механізму призупинення (безвізових режимів для усіх третіх країн. – Ред.)», – заявили у керівній інституції Євросоюзу.

Водночас головною політичною умовою для завершення цього процесу має бути ухвалення насамперед нового, так званого запобіжного, механізму щодо призупинення безвізових режимів з усіма третіми країнами.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: