До лав Асоціації міст України приєдналися 40 громад

До лав Асоціації міст України приєдналися 40 громад
У Тернополі відбулося засіданні правління Асоціації міст перед XIV Українським муніципальним форумом

На засіданні правління асоціації Віталій Кличко оголосив приєднання до АМУ 40 місцевих громад

До Асоціації міст України приєдналися ще 40 місцевих рад. І на сьогодні кількість членів АМУ збільшилася до 742. Про це заявив голова Асоціації міст України, мер Києва Віталій Кличко на засіданні правління асоціації перед XIV Українським муніципальним форумом, який відбудеться сьогодні в Тернополі.

«Мені приємно, що сьогодні ми приймаємо до лав асоціації міст ще 40 нових членів. До нас сьогодні звертаються місцеві ради, територіальні громади, які ухвалюють рішення про приєднання до Асоціації міст України, - зазначив Кличко. - Це важливо для розвитку місцевого самоврядування, для втілення реформи з децентралізації. Адже разом ми сильніші, і ефективніше можемо відстоювати інтереси місцевих громад, розв‘язувати проблеми, які є спільними для міст, містечок і селищ України».

Сьогодні в Тернополі відбудеться XIV Український муніципальний форум - «День діалогу з владою». Захід є щорічним зібранням Асоціації міст України  і майданчиком для обговорення проблем забезпечення життєдіяльності територіальних громад та формування спільної позиції АМУ і органів державної влади. У «Дні діалогу» в Тернополі візьмуть участь також прем‘єр-міністр України, члени уряду, народні депутати, Генеральний секретар Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи Андреас Кіфер, спеціальний посланник уряду ФРН з питань реформ у галузях урядування та децентралізації в Україні Георг Мільбрадт, міжнародні експерти.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: