До офісу Держрезерву увірвалися 20 невідомих

До офісу Держрезерву увірвалися 20 невідомих
Фото: rezerv.gov.ua

На питання представника Держрезерву, чим обумовлені такі радикальні дії, невідомі повідомили, що вони підготували лист до голови Держрезерву і бажали дізнатися, як і кому були розподілені медичні маски

Невідомі особи увірвалися до головного офісу Державного агентства резерву в Києві та захопили приміщення. Про це повідомляє пресслужба Держрезерву України.

За даними відомства, вранці 2 квітня понад 20 невідомих осіб без засобів індивідуального захисту увірвалися у приміщення Держрезерву. Невідомі понівечили державне майно, оргтехніку. Також у відомстві не виключають можливого зараження працівників коронавірусом.

«Державне агентство резерву України вважає це провокацією та спробою представників політичних партій заблокувати роботу Держрезеру. Оскільки тепер приміщення необхідно закрити на карантин та провести дезінфекцію, що може призвести до повної зупинки роботи», - йдеться в заяві відомства.

Будівля Держрезерву є режимним об’єктом і потрапити в середину можливо виключно за електронним пропуском, невідомі увірвалися в той час, коли один з працівників заходив до агентства.

В установі зазначають, що на прохання охорони не порушувати режим каратнину і залишити приміщення, вони категорично відмовилися і викликали патруль поліції. Невідомо чи зафіксував патруль порушення заборони збиратися більше 10 осіб, тим більше у приміщенні менше 40 м кв.

«Після від’їзду патрульних невідомі, оминувши охорону, спробували увірвалися до кабінетів Держрезерву, в яких на той час знаходилися чергові працівники, які забезпечують діяльність агентства в період карантину. Окрім того, невідомі, зламавши двері, спробували потрапити до кабінету Голови агентства», - додали в Держрезерві.

На питання представника Держрезерву, чим обумовлені такі радикальні дії, невідомі повідомили, що вони підготували лист до голови Держрезерву і бажали дізнатися, як і кому були розподілені медичні маски. У свою чергу їм було повідомлено, що скринька для звернень знаходиться на першому поверсі і зовсім не обов’язково вдиратися у приміщення, яке є режимним об’єктом. Що стосується масок, то Держрезерв передав усі 9 млн 986 тис масок Міністерству охорони здоров’я, яке займається їх розподілом.

Загалом Держрезерв передав Міністерству охорони здоров'я матеріальних цінностей на суму майже 69 млн гривень.

Зазначимо, що договір про передачу матеріальних цінностей медичного призначення укладений між Міністерством охорони здоров'я і Держрезервом 11 лютого, наряд на відвантаження підписаний 12 лютого, але фахівці МОЗ приїхали забирати маски тільки через 2 тижні - 25 лютого.

У поліції поки не прокоментували інцидент.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: