До України прибудуть французькі експерти для розслідування справи підготовки терактів на Євро-2016

До України прибудуть французькі експерти для розслідування справи підготовки терактів на Євро-2016

Вони найближчими днями будуть в Україні

Найближчим часом в Україну приїдуть французькі експерти, які долучаться до розслідування справи щодо затриманого за підозрою в підготовці терактів під час Євро-2016 громадянина Франції. Про це сьогодні на брифінгу повідомив глава Служби безпеки України Василь Грицак.
«Що стосується приїзду французьких фахівців... Вони найближчими днями будуть в Україні... Сподіваюся, що найближчим часом наша група поповниться французькими фахівцями», - сказав він.
Нагадаємо, 6 червня Грицак заявляв, що співробітники СБУ в травні провели операцію, результатом якої стало запобігання на території Франції серії оромадянина Франції за підозрою в підготовці терактів, який сам шукав канали закупівлі зброї і вибухівки на території України.
За словами Грицака, об'єктами терактів могли стати мечеть, синагога, державні і адміністративні установи.
8 червня СБУ оприлюднила в YouTube фрагменти розмов затриманого громадянина Франції (підписаний як «Муто») і громадянина України, які обговорювали, зокрема, підготовку «деякої операції» і питання передачі вибухівки.
Грицак вже анонсував прибуття в Україну фахівців Генеральної прокуратури Франції для участі в процесуально-слідчих діях у рамках цього розслідування
Джерело: Інтерфакс-Україна

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: