Доба на Донбасі: 11 обстрілів з боку бойовиків, одного військового поранено

Доба на Донбасі: 11 обстрілів з боку бойовиків, одного військового поранено
Українські військові на Донбасі

Позиції українських військ були обстріляні з гранатометів, мінометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї

У п’ятницю, 28 грудня, російські окупаційні війська 11 разів порушили режим припинення вогню. При цьому зафіксовано два випадки застосування озброєння, забороненого Мінськими угодами.

Про це йдеться у ранковому звіті прес-центру штабу операції Об’єднаних сил.

Зокрема, ворог здійснив обстріли з мінометів калібру 82 мм позицій Об'єднаних сил поблизу селищ Новотошківське та Гнутове на луганському та маріупольському напрямках.

Також позиції українських військ були обстріляні з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї в районах населених пунктів Болотене, Станиця Луганська на луганському напрямку, поблизу селищ Славне, Тарамчук, Опитне, Піски на донецькому напрямку, в районі населених пунктів Павлопіль, Гнутове, Водяне на маріупольському напрямку.

«Протягом минулої доби один військовослужбовець Об'єднаних сил отримав поранення. Підрозділи Об'єднаних сил у відповідь на провокації противника застосовували чергові вогневі засоби», - зазначили у штабі.

За даними розвідки, 28 грудня одного окупанта було знищено та двох поранено.

«Не зважаючи на проведення Новорічних та Різдвяних свят в окремих районах Донецької та Луганської областей України, відповідно до домовленостей досягнутих Трьохсторонньою контактною групою щодо введення Командуванням об'єднаних сил безстрокового режиму «тиша» на всій лінії бойового зіткнення з російськими окупаційними військами протягом поточної доби ворог відкрив вогонь з гранатометів по позиціях Об'єднаних сил поблизу селища Залізне, що на Горлівському напрямку», - додали у прес-центрі.

Втрат серед військовослужбовців Об'єднаних сил протягом поточної доби немає.

Напередодні у штабі повідомили, що у п’ятницю ввечері бойовики обстріляли власні позиції в районі окупованого населеного пункту Голубівське Луганської області, щоб звинуватити українських військових у зриві режиму тиші.

Як відомо, командуванням операції Об'єднаних сил з 00:00 годин 29 грудня запровадило безстроковий режим тиші на всій лінії бойового зіткнення з російськими окупаційними військами.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: