У штабі Об'єднаних сил розповіли про провокацію бойовиків для зриву режиму тиші

У штабі Об'єднаних сил розповіли про провокацію бойовиків для зриву режиму тиші
Бойовики на Донбасі

Окупанти обстріляли власні позиції, щоб звинуватити ЗСУ

У п’ятницю ввечері бойовики обстріляли власні позиції в районі окупованого населеного пункту Голубівське Луганської області, щоб звинуватити українських військових у зриві режиму тиші.

Про це повідомили у прес-центрі операції Об'єднаних сил.

«З 21:40 до 21:45 в районі населеного пункту Голубівське, що знаходиться на тимчасово окупованій території Луганської області, представники НЗФ обстріляли власні позиції зі стрілецької зброї та ЗУ 23-2, здійснюючи при цьому фото- та відео зйомку. Це є черговою невдалою спробою бойовиків скомпрометувати ОС в очах українських громадян та міжнародної спільноти», - зазначили у штабі.

Підкреслюється, що «українські військові дотримуються взятих зобов'язань і виконують бойові завдання у суворій відповідності до чинного законодавства та норм міжнародного гуманітарного права».

Як відомо, командуванням операції Об'єднаних сил з 00:00 годин 29 грудня 2018 року запровадило безстроковий режим тиші на всій лінії бойового зіткнення з російськими окупаційними військами.

Нагадаємо, 27 грудня учасники Тристоронньої контактної групи домовилися про перемир'я на Донбасі, яке розпочнеться 29 грудня з 00:01.

Голова МЗС Німеччини привітав домовленості про «новорічний» режим тиші на Донбасі і закликав до подальших кроків у сфері гуманітарного забезпечення. 

В ОБСЄ додали, що для перемир'я сторони мають вжити конкретні заходи.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: