Добкін просить суд про особисте зобов’язання чи поруки

Добкін просить суд про особисте зобов’язання чи поруки

Добкін заявив, що скасував усі закордонні поїздки і здав всі свої закордонні паспорти

Добкін закликав суд не задовольняти клопотання прокуратури, бо воно – «надумане»

Народний депутат з фракції «Опозиційний блок» Михайло Добкін просить суд застосувати до нього запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання або поруки.

«Я вважаю, що я маю право як людина, яка сама має довести свою невинність. Я хочу, щоб до мене застосували абсолютно нормальні демократичні запобіжні заходи у вигляді або поруки народних депутатів, або мого особистого зобов’язання приїжджати і брати участь в усіх слідчих діях», – сказав він у суді, який розглядає питання про обрання йому запобіжного заходу.

Добкін заявив, що скасував всі закордонні поїздки і здав всі свої закордонні паспорти.

«Я ходжу і ходив до цього (викликався як свідок) на всі виклики слідчих і готовий співпрацювати зі слідством, тому що мені важливо встановити істину і показати, що все, що зараз робиться, – це абсолютна політика», – заявив депутат.

Він також заявив, що не планує покидати територію України.

«Я повністю відкидаю їхні претензії на мій арешт і якісь 150 мільйонів застави. Я взагалі вважаю, що застава для мене – це буде визнанням моєї вини. Я вважаю, що достатньо буде або мого зобов’язання, або поруки (трьох народних депутатів)», – додав він.

Добкін закликав суд не задовольняти клопотання прокуратури, бо воно – «надумане».

Прокуратура просить суд застосувати щодо Добкіна запобіжний захід у вигляді арешту і заставу 150 мільйонів гривень, оскільки Добкін може впливати на хід розслідування.

Раніше сьогодні Печерський районний суд почав розглядати клопотання ГПУ про обрання міри запобіжного заходу для Добкіна.

Як відомо, ГПУ підозрює, що Добкін діючи умисно за попередньою змовою з групою осіб, зловживаючи своїм становищем в інтересах третіх осіб, що спричинило тяжкі наслідки вчинив кримінальне правопорушення передбачене ч.2 ст.28, ч.2 ст.364 і ККУ і умисно сприяв в інтересах голів житлових кооперативів, заволодінню земельних ділянок у Харкові шляхом обману (ч.5 ст. 27, ч.4 ст.190 (шахрайство) ККУ).

Добкін був позбавлений недоторканності 13 липня. Депутати також дозволили притягувати його до кримінальної відповідальності та арештовувати.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: