Донбас для Росії - це полігон для випробування зброї, - Порошенко

Донбас для Росії - це полігон для випробування зброї, - Порошенко
news.pn

На сході України Російська Федерація тестує також засобів подавлення наших систем артилерійської розвідки

Росія використовує схід України як полігон для випробування своїх найновітніших видів озброєння, заявив Президент України Петро Порошенко під час прес-конференції.

«Взагалі Росія використовує схід України, агресію, військові дії як полігон щодо випробування своїх найновітніших видів озброєння, засобів радіоелектронної боротьби, засобів комунікації, які не пеленгуються, засобів подавлення наших систем артилерійської розвідки», — зазначив Порошенко.

Як раніше повідомлялося, є інформація, що, штурмуючи Луганський аеропорт, російські війська застосовували боєприпаси зі збідненим ураном, який використовується для підвищення бронебійної здатності, але при цьому не вважається ядерною зброєю. Про це неодноразово заявляли офіційні особи Міністерства оборони України. До речі, застосування російськими військами подібних боєприпасів фіксувалося неодноразово ще під час другої Чеченської війни. Крім випробувань у бойових умовах новітньої зброї, схід України є для Росії зручним місцем для безкоштовної «утилізації» застарілих боєприпасів.

Крім того, незліченні розриви снарядів буквально нашпиговують ґрунт металом, роблячи його практично непридатним для використання в майбутньому. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: