Дореформувалися - нардепи просять Гройсмана зупинити знищення системи екстреної медичної допомоги (документ)

Дореформувалися - нардепи просять Гройсмана зупинити знищення системи екстреної медичної допомоги (документ)
Прем’єр-міністр Володимир Гройсман спілкується з лікарями

Обранці зібрали 227 підписів під зверненням до прем’єр-міністра

Народні депутати просять прем’єр-міністра Володимира Гройсмана запобігти знищенню системи екстреної медичної допомоги України.

Про це повідомляє «Главком» з посиланням на відповідне звернення, яке підписало 227 обранців.

У документі зазначено, що з 1 січня 2013 року в Україні набув чинності закон про екстрену медичну допомогу. Однак з того часу є ряд проблем, які заважають успішному реформуванню системи.

По-перше, щорічно близько 500 тис. викликів громадян є необґрунтованими (в цілому, служби екстреної меддопомоги одержують близько 10 млн викликів). Ще 300 тисяч – є безрезультатними виїздами (тобто такими, коли допомога з різних причин не була надана). Середнє навантаження на загально-лікарську або фельдшерську бригаду становить 14-17 виїздів на добу.

По-друге, спеціалізований санітарний транспорт не відповідає вимогам національного стандарту, а 60-70% цього транспорту є застарілим і підлягає заміні.

По-третє, жодна бригада екстреної медичної допомоги в Україні не укомплектована необхідним навігаційним обладнанням та засобами автономного зв’язку, як того вимагає законодавство.

(для перегляду списку натисніть на зображення)

Крім цього, нардепи наголошують, що медичним працівникам не доплачують надбавок, премій, винагород і матеріальних допомог, які передбачені ст. 11 закону про екстрену медичну допомогу.

У свою чергу обранці запропонували Гройсману виділити кошти на фінансування екстреної медичної допомоги окремою бюджетною програмою за рахунок медичної субвенції.

Також віднайти додаткові ресурси на будівництво єдиних оперативно-диспетчерських служб центрів екстреної медичної допомоги; закупівлю спеціалізованого санітарного транспорту типів В і С і засобів цифрового радіозв’язку; придбання манекенів для оснащення навчально-тренувальних відділів центрів екстреної медичної допомоги.

24 квітня прем’єр поінформував, що доручив Міністерству охорони здоров’я опрацювати порушені у зверненні проблеми.

(для перегляду списку натисніть на зображення)

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: