Доступ на гору Еверест частково закрили через сміття

Доступ на гору Еверест частково закрили через сміття

Відправлятися у базовий табір на висоті 5,2 тисячі метрів і вище зможуть лише альпіністи, які матимуть спеціальні дозволи

Влада Китаю вирішила частково закрити доступ для туристів до найвищої вершини світу — гори Еверест (Джомолунгма) на невизначений термін. Таке рішення ухвалили для того, щоб прибрати сміття, яке накопичилось у базовому таборі Евересту у Тибеті.

Відтак, звичайні туристи не зможуть підніматись на гору, їм буде дозволено відвідувати райони навколо монастиря Ронгпо на висоті майже 5 тисяч метрів над рівнем моря.

Відправлятися у базовий табір на висоті 5,2 тисячі метрів і вище зможуть лише альпіністи, які матимуть спеціальні дозволи. Утім, їх зобов'яжуть прибирати сміття за собою.

Наголошується, що загальна кількість альпіністів, яким цьогоріч дозволено підніматися на гору з боку Тибету, обмежена до 300 осіб.

Попередньо рішення про закриття гори ще у січні ухвалила влада Тибетського автономного регіону Китаю. За даними адміністрації регіону, у 2018 році працівники зібрали 8,4 тонни сміття у базовому таборі. У регіонах нижче 5,2 тисячі метрів було зібрано 335 тонн відходів.

За даними видання, базовий табір у Тибеті, який є не тільки важливим місцем для експедицій, а й популярним туристичним напрямком, у 2015 році відвідали понад 40 тисяч альпіністів та туристів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: