Довгий стверджує, що буде захищатися в суді

Довгий стверджує, що буде захищатися в суді

Нардеп Олесь Довгий на засіданні Регламентного комітету 4 липня 2017 року

Фото: Лариса Сарган 

ГПУ готова оголосити про підозру Довгому

Нардеп Олесь Довгий заявив, що буде захищатися у законний спосіб у суді, а також, що він не тримається за депутатську недоторканність. Про це Довгий заявив журналістам у кулуарах парламенту, передає телеканал «112 Україна».

«Буду захищатися, як і кожна людина, у законний спосіб у суді. За недоторканність не тримаюся, говорив про це неодноразово. Як політик і людина буду в цьому послідовним», - заявив Довгий.

Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що Генеральна прокуратура готова оголосити про підозру народному депутату Олесю Довгому.

«Ми вважаємо, що в нас достатньо матеріалів для того, щоб висунути підозру діючому народному депутату Довгому в тому що він, чітко усвідомлюючи, після підписання ним особисто візи на розгляд клопотання житлового кооперативу «Технолог», що вони просять близько 100 га в межах заказника, поставив всупереч регламенту Київської міськради його до порядку денного та ставив на голосування питання без роздачі матеріалів», - заявив Луценко.

Луценко вважає, що Довгий зловживав службовими обов'язками, що призвело до виводу з комунальної власності землі на 81 млн грн.

Довгий вважає звинувачення безпідставними, так як рішення щодо землевідведення, приймалося не ним особисто, а Київською міськрадою колегіально.

Відзначимо, що зараз регламентний комітет Верховної Ради розглядає зняття недоторканності з депутата Довгого.

Як повідомлялося, генпрокурор Юрій Луценко заявив, що Олесь Довгий, будучи секретарем Київської міської ради, «продавлював» питання виділення земель кооперативам на заказнику «Жуків острів». За його словами, слідство було розпочато в минулому році.

Нагадаємо, 21 червня Луценко скерував до Верховної Ради подання на притягнення до кримінальної відповідальності позафракційного народного депутата Олеся Довгого. Справа стосується виділення земельних ділянок у столиці в 2007-2009 роках. Тоді Довгий був секретарем Київської міської ради.

У серпні 2007 року Київська міська рада ухвалила рішення щодо скорочення площі заказника «Жуків острів», який існував ще з 1999 року, з 1630 га до 196 га. У результаті цього землю, що втратила природно-заповідний статус, віддали під забудову.

Читайте також статтю: Сідай, трійка! Довгий, Розенблат і Поляков - нові мішені Антикорупційного бюро

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: