Дружина політв’язня Коломійця розповіла, що чоловік «думав, що про нього вже всі забули»

Дружина політв’язня Коломійця розповіла, що чоловік «думав, що про нього вже всі забули»

Галина Коломієць мала коротке побачення із своїм чоловіком в колонії Краснодарського краю

Ув’язненого в Росії активіста Євромайдану Андрія Коломійця відвідала його дружина.

За словами Галини Коломієць, вона побувала в російській колонії Краснодарського краю 26 листопада.

«Ні в карцер, ні в «яму» Андрія не саджали, як це було раніше. За станом здоров’я: він уже не звертає уваги. Каже, що сенсу немає «битися в зачинені двері». Просив призначити лікування, щоб за свої гроші ми купили йому ліки. Але нічого цього в колонії так і не зробили. Був дуже радий, що його відвідав український консул. Він думав, що про нього вже всі забули, а тут він приїхав», – розповіла дружина Коломійця.

За її словами, це було «коротке побачення», і вони «спілкувалися через скло».

Раніше 26 жовтня Коломійця в колонії Краснодарського краю РФ відвідав український консул Тарас Малишевський.

У травні Галина Коломієць повідомляла, що в її чоловіка погіршився стан здоров’я. Він страждає хронічними захворюваннями: псоріаз, сильні головні болі і підвищений тиск. У вересні дружина Коломійця повідомила, що йому не надають належної медичної допомоги.

У червні 2016 року російський суд в анексованому Криму засудив Коломійця до 10 років позбавлення волі в колонії суворого режиму.

Українця затримали на території російського регіону Кабардино-Балкарії в травні 2015 року за підозрою у зберіганні наркотиків. Після затримання Коломійця привезли до анексованого Криму і звинуватили в замаху на вбивство двох кримських «беркутівців».

Російська правозахисна організація «Меморіал» вважає Коломійця політв’язнем та вимагає його негайного звільнення. У квітні 2017 року Коломієць подав скаргу до Європейського суду з прав людини.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: