Дружина Степанова у день призначення його міністром зареєструвала медичну фірму, - ЗМІ

Дружина Степанова у день призначення його міністром зареєструвала медичну фірму, - ЗМІ
Дружина Максима Степанова Наталія зареєструвала нове підприємство, яке здійснюватиме діяльність у медичній галузі

ТОВ «Бестздрав» зі статутним капіталом 1,5 мільйона гривень зареєстроване в Одеській області, селищі Авангард. Як відомо, Максим Степанов у 2017-2019 роках був головою Одеської облдержадміністрації

Дружина міністра охорони здоров'я Максима Степанова Наталія 30 березня 2020 року зареєструвала нове підприємство, яке здійснюватиме діяльність у медичній галузі. Про це свідчать дані з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських об'єднань Міністерства юстиції України, пише Gazeta.ua.

Саме 30 березня Верховна Рада України проголосувала за призначення Максима Степанова на посаду очільника МОЗу.

ТОВ «Бестздрав» зі статутним капіталом 1,5 мільйона гривень зареєстроване в Одеській області, селищі Авангард. Як відомо, Максим Степанов у 2017-2019 роках був головою Одеської облдержадміністрації.

Одноосібною власницею ТОВ «Бестздрав» відповідно до реєстру є Степанова Наталя Михайлівна. Відповідно до КВЕД, зазначених у реєстрі, фірма Степанової планує займатися діяльністю лікарняних закладів, загальною та спеціалізованою медичною практикою, а також роздрібною торгівлею медичними товарами, тощо.

Директором ТОВ «Бестздрав» відповідно до реєстру є Олег Закорчемний - зять колишнього міністра охорони здоров'я України Юрія Спіженка.

Відома українська журналістка та громадська діячка Зоя Казанжи на своїй сторінці у мережі Facebook пише, що реєстрація підприємства, яке буде торгувати медичними засобами, у день призначення Степанова профільним міністром, є неетичною і містить конфлікт інтересів. Адже міністр МОЗу в розпал епідемії коронавірусу буде розпоряджатися бюджетними коштами у великих розмірах.

«Красиво, правда ж? Конфлікт інтересів? Ні, не чули? Не пристойно? Ні, не чули. Не етично? Ні, не чули. Я ж казала, що державні фінанси в «надійних» руках. Добре, що зараз в державі спрощені процедури закупівель і право вибору постачальників теж набагато легше. Чому б не скористатися талановитим медичним бізнесюкам?», - пише Казанжи.

Як повідомляв «Главком», 30 березня Верховній Раді з другої спроби вдалося підтримати кандидатуру Максима Степанова на посаду міністра охорони здоров'я. Перед цим парламент призначив Марченка на посаду міністра фінансів.

Звільнений Верховною Радою з посади міністра охорони здоров'я Ілля Ємець звинуватив ексглаву МОЗ Уляну Супрун у своїй відставці.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: