Міністерство охорони здоров'я затвердило єдиний протокол лікування хворих на коронавірус

Міністерство охорони здоров'я затвердило єдиний протокол лікування хворих на коронавірус
Фото: ТСН.ua

Очільник МОЗ Максим Степановнаголосив, що всі встановлені стандарти лікування базуються на досвіді країн, що мають ефективні напрацювання у боротьбі з коронавірусом

Міністерство охорони здоров'я України затвердило єдиний державний протокол лікування для хворих на Covid-19. Про це у своєму зверненні заявив міністр охорони здоров'я України Максим Степанов, передає пресцентр МОЗ.

«Найголовніше - ми затвердили єдиний державний протокол лікування для хворих на COVID-19. Ми зробили це за два дні, і вже зараз усі медики країни отримують чіткий алгоритм лікування хворих. На жаль, від цього вірусу немає щеплення чи ліків. Більше того, не застрахований ніхто, і захворіти може кожен», - заявив Степанов.

Очільник МОЗ також наголосив,  що всі встановлені стандарти лікування базуються на досвіді країн, що мають  ефективні напрацювання у боротьбі з коронавірусом.

«Багато країн, які зіткнулися з цим невидимим ворогом раніше за Україну, вже мають ефективні напрацювання у боротьбі з хворобою, спричиненою новим коронавірусом. І ми встановили стандарт лікування, який базується на досвіді цих країн», - зазначив Степанов.

Натиснути на документ для збільшення

Нагадаємо, станом на 2 квітня в Україні налічується 804 хворих на коронавірус. Усього зафіксовано 20 летальних випадків від COVID-19 в Україні. Загалом 13 людей вже одужали — повторне лабораторне дослідження не виявило вірусу в організмі.

З початку року Центр громадського здоров’я України отримав 3 834 підозри на нову коронавірусну інфекцію.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: