ДУСя подарувала своїй юристці квартиру в центрі Києва

ДУСя подарувала своїй юристці квартиру в центрі Києва

У Державному управлінні справи надали неправдиві свідчення стосовно квартири на запит народного депутата Мустафи Найєма

В березні цього року начальниця юридичного управління Державного управління справами Марія Єремєєнко отримала від свого відомства квартиру. Чиновниця приватизувала 117 кв. м в новобудові в центрі Києва. Метражність отриманої квартири перевищила дозволені норми більше, ніж вдвічі, пише Bihus.info.

11


До роботи у Державному управлінні справами Єремєєнко була депутатом міськради Одеси. З 2006 по 2009 роки - від блоку Едуарда Гурвіца «Наша Одеса», з 2010-го - по списку Партії регіонів. В команді міського голови Одеси Олексія Костусєва обіймала посаду директора юридичного департаменту, виконувала обов’язки віце-мера та очолювала департамент екології.
У 2014 році очолила юридичне управління ДУС. На виборах до ВР 2015-го року виступила «технічним кандидатом» для свого керівника у ДУС - Сергія Березенка, який балотувався до парламенту по 205-му округу. Влітку 2016 Петро Порошенко присвоїв їй звання «Заслужений юрист України».
Навесні 2016-го Єремєєнко отримала на себе та сина Андрія квартиру на вулиці Тарасівській у Києві. Свідоцтво про право власності на квартиру видало ДП «Укржитлосервіс», яке входить у структуру ДУС. Норма розрахунку жилої площі (13,65 кв. м на людину) перевищена більше, ніж удвічі, а загальна площа квартири складає 117 кв. м.
Окремо зазначимо, що у Державному управлінні справи надали неправдиві свідчення стосовно квартири на запит народного депутата Мустафи Найєма. У відповіді від липня 2016 року йдеться про надання квартири у користування сім"ї Єремєєнко (з 4-х осіб). На той момент квартира вже три місяці як була передана у приватну власність юристки ДУС.

13

Згідно з Реєстром речових прав у власності Єремєєнко нині лише видана ДУС квартира. В доступній декларації чиновниці за 14 рік значиться дохід від відчуження майна у 187 тис. грн, сукупний дохід – 327 тис. грн, внески до статутного капіталу компаній - 1 млн 250 тис. грн. На даний час Єремєєнко є ФОПом, засновницею ГО «Майбутнє Одеси» та співвласницею ТОВ «Південна лінія». Компанія займається рослинами та будівництвом.
Екс-чоловік Марії Єремєєнко теж бізнесмен. Мати Марії – Ірина Єремєєнко - володіє компанією «Аквафарм Одеса». У її власності є земля та будинок. На початку року матір чиновниці придбала нову автівку Infiniti EX25 2013 р.в. У 2014 році зареєструвала ще одну машину – Nissan Juke 2013 р.в. А сама Марія Єремєєнко їздить на Toyota Corolla 2007 р.в. (за даними декларації за 2014 рік).

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: