Австрійські політики взяли участь у «Форумі друзів Криму»

Австрійські політики взяли участь у «Форумі друзів Криму»
Форум друзів Криму в Ялті. 6 листопада 2017

Австрійські політики порушили нейтралітет своєї країни та рішення Євросоюзу щодо анексованого Росією Криму.

Заступник бургомістра Австрії Лінца Детлеф Віммер та новообраний член парламенту Ганс-Йорг Йеневайн порушили європейську політику та австрійську політику нейтралітету тим, що приєдналися до так званої «Асоціації друзів Криму».

Про це заявив посол України в Австрії Олександр Щерба.

Посол наголосив, що надсилав листи Віммеру та Йеневайну, однак його звернення не були враховані.

«З цими панами немає сенсу говорити про страждання інших людей. Міжнародне право цікавить їх, судячи з усього, ще менше. Порушені договори, анексія, тортури, офіційна гомофобія, клоунада під назвою «референдум» — якщо люди вирішили цього не помічати, то вони стали добровільними сліпими», — сказав Щерба.

На його думку, обидва австрійські політики порушили нейтралітет своєї країни та рішення Євросоюзу щодо анексованого Росією Криму.

«Якщо ти виступаєш за «визнання легітимного характеру» кримського аншлюсу, то це суперечить не лише європейській політиці, але й австрійській політиці нейтралітету», — наголосив посол.

«Того ж дня, коли Ренат Параламов розповідав про невимовні страждання, через які йому довелося пройти, Віммер та Йеневайн розкладали свої речі в люксових номерах ялтинського готелю, куди вони прибули, аби засвідчити підтримку російській анексії Криму…».

Глава Міністерства закордонних справ Австрії Себастьян Курц заявив, що не поділяє позиції депутатів, які відвідали «Форум друзів Криму» в Ялті.

В анексованому Росією Криму 6 листопада відкрився «Форум друзів Криму», на який, за інформацією прокремлівського депутата Криму Михайла Шеремета, приїхало близько 90 іноземних гостей.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: