Джемілєв припустив ймовірність обміну Сенцова

Джемілєв припустив ймовірність обміну Сенцова
Політв'язень Олег Сенцов

«Обміняти Сенцова на когось, – для Путіна це нецікаво», вважає Джемілєв

Президенту Росії Володимиру Путіну не цікавий обмін ув'язненого в російській колонії українського політв'язня Олега Сенцова.

Таку думку в інтерв'ю телеканалу «Прямий» висловив нардеп від БПП, Уповноважений президента України у справах кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв.

«Те, що в нас неодноразово повторюють,  – обміняти Сенцова на когось, – для Путіна це нецікаво. Тому що життя російських людей тут, у нас в полоні, його вже не цікавить. Це відпрацьований матеріал», – сказав він.

За словами нардепа, проблемою є те, що «цінності в тієї держави, де перебуває Сенцов у заручниках, трохи інші».

«Вони відрізняються від тих, які є в цивілізованому світі. Це те саме, як під час Другої світової війни Радянський Союз говорив, що в нього немає полонених, а є лише «зрадники батьківщини». Тобто люди, які воювали за цю саму радянську владу, «за батьківщину, за Сталіна», за якихось умов потрапили в полон, можливо, у контуженому стані, – вони вже для Кремля були «зрадники батьківщини», – додав Джемілєв.

Як повідомлялося раніше, український режисер Олег Сенцов увійшов до числа трьох можливих кандидатів на присвоєння премії імені Сахарова, яку Європарламент традиційно присуджує політичним і громадським діячам, що відстоюють права людини та її базові свободи.

Раніше адвокат Дмитро Дінзе заявляв, що його підзахисний Олег Сенцов 6 жовтня припинить голодування. У листі, який Сенцов передав адвокатові, він пояснив, чому завершує голодування.

За словами Дінзе, шанси Сенцова вийти з голодування – 50 на 50. За словами адвоката, існує великий ризик, що Сенцов не вийде з голодування через «незворотні процеси» у внутрішніх органах.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: