Джемілєв, який святкує 75-річчя, отримав від Порошенка орден (фото)

Джемілєв, який святкує 75-річчя, отримав від Порошенка орден (фото)
Фото: прес-служба президента України

«Мустафа Джемілєв – справжній герой кримськотатарського та українського народу», - заявив президент Петро Порошенко

Президент Петро Порошенко взяв участь в урочистостях з нагоди 75-річчя лідера кримськотатарського народу, Уповноваженого президента України у справах кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва.

Про це повідомляє прес-служба глави української держави.

Зазначається, що Порошенко вручив Джемілєву «Орден Свободи» на знак визнання його значної ролі у поверненні Криму та звільнення політичних в'язнів Кремля.

«Мустафа Джемілєв - справжній герой кримськотатарського та українського народу. Його внесок у боротьбу за утвердження цінностей демократії та свободи неоціненний», -  заявив президент.

Нагадаємо, раніше Джемілєв розповів, чому президенту Росії Володимиру Путіну не цікавий обмін ув'язненого в російській колонії українського політв'язня Олега Сенцова.

У свою чергу у листопаді президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган після переговорів з президентом Петром Порошенком повідомив, що Туреччина передала Росії отриманий від України список осіб для звільнення з російських в'язниць.

Раніше повідомлялося, що Ердоган попросив лідера кримських татар Мустафу Джемілєва надати йому список українських в’язнів у російських тюрмах, з приводу яких він пообіцяв «говорити з Путіним».

За словами Джемілєва, він зустрічався з Ердоганом у липні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: