Ефект від антикорупційних заходів в Україні дорівнює близько 6% ВВП - експерт

Ефект від антикорупційних заходів в Україні дорівнює близько 6% ВВП - експерт

За словами Бураковського, Україна отримала реальні здобутки в боротьбі з корупцією

Ефект від антикорупційних заходів в Україні за останні чотири роки становить близько 6% ВВП.

Про це в ефірі телеканалу «Прямий» повідомив голова Правління Інституту економічних досліджень та політичних консультацій Ігор Бураковський, який 27 червня презентував на Другій міжнародній конференції в Копенгагені звіт про антикорупційні здобутки України.

«Ми отримали дуже гарний результат: щороку завдяки тим заходам, що були зреалізовані в 2014-2017 роках, економічний ефект становив приблизно 6% ВВП. Це означає, що ми отримуємо реальні здобутки в боротьбі з корупцією. З іншого боку, ці цифри свідчать і про інше: наскільки глибоко українська економічна матерія вражена корупційними зв'язками» , - заявив Бураковський.

Він пояснив, що при підготовці звіту було проаналізовано, що зробила Україна в плані державного управління для боротьби з корупцією. «Ми розглядали ситуацію на ринку газу, розраховували економічний ефект, пов'язаний з державними закупівлями через систему ProZorro, відкриття реєстрів, прозорість державного управління тощо», - розповів Бураковський.

Він додав, що доповідь щодо антикорупційних здобутків і подальших заходів для подолання цього явища буде презентована українському уряду.

Нагадаємо, заступник держсекретаря США Джон Салліван у Копенгагені заявив, що боротьба з корупцією є для України питанням нацбезпеки.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: