Екологи заявили, що зміни до закону про карпатські ліси спрощують вирубку дерев

Екологи заявили, що зміни до закону про карпатські ліси спрощують вирубку дерев

Екологи вважають, що закон не вводить заборони на проведення суцільних санітарних рубок

Екологи заявили, що підписаний президентом Володимиром Зеленським закон про заборону суцільної вирубки лісів в Карпатах насправді спрощує вирубку дерев.

Про це повідомили в організації «Екологія. Право. Людина».

Зазначається, що раніше в окремих категоріях лісів (у високогірних лісах, що розташовані вище 1100 метрів над рівнем моря; у берегозахисних ділянках лісу тощо) вирубка була заборонена взагалі, то тепер в цих категоріях дозволяються несуцільні рубки головного користування.

В організації вважають, що закон не вводить заборони на проведення суцільних санітарних рубок та дозволяє проводити поступові рубки головного користування та використовувати будь-які види техніки для проведення лісозаготівлі.

«Виходить, що можна буде зрубати ліс за декілька прийомів, лишивши на його місці підріст висотою 0,5-1,5 метра, і така рубка буде вважатися «не суцільною», — йдеться у повідомленні.

Верховна Рада прийняла закон про заборону вирубки лісу на схилах Карпат 30 жовтня. За прийняття відповідного законопроекту №0873 (№6749 в старому скликанні Ради, - ред.) проголосував 301 народний депутат.

Цей законопроект був прийнятий у першому читанні 3 квітня 2018 року. Тоді за прийняття законопроекту за основу проголосували 259 народних депутатів, жоден нардеп не проголосував проти.

Законом забороняється будь-яке суцільне вирублювання дерев, зокрема й в оздоровчих цілях. «Це дозволить уникнути ситуацій, коли під виглядом проведення санітарних рубок, суцільним методом вирубується значна частина ялице-букових деревостанів», — пояснюють автори закону.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: