Екологічна катастрофа у Пекіні: оголошено найвищий рівень тривоги

Екологічна катастрофа у Пекіні: оголошено найвищий рівень тривоги
Смог у Пекіні

Через токсичний смог у Пекіні закрили школи та не пускають на дороги транспорт

Найвищий – червоний – рівень екологічної небезпеки оголошено в китайській столиці з 17 по 21 грудня через забруднення повітря, повідомляє Reuters.

За даними агентства, це пов'язано зі зростанням рівня забруднення повітря в Пекіні і прилеглих районах – у місті Тяньцзінь і провінціях Хебей, Шаньдун і Хунань.

Як відомо, наприкінці 2013 року в Пекіні було прийнято «План екстреного реагування на сильне забруднення повітря». Він регламентує дії міських служб і підприємств відповідно до чотирьох рівнів екологічної тривоги (синій, жовтий, оранжевий і червоний).

У разі оголошення червоного рівня забруднення автоматично вводяться обов'язкові заходи, серед яких скорочення руху автотранспорту, що вважається головним джерелом забруднення повітря. Автомобілі, реєстраційні номери яких закінчуються на парну цифру, зможуть виїжджати лише в парний день, на непарну – в непарний. Припиняються заняття у школах і дитячих садках. Дороги мають промивати від пилу мінімум один раз на день. До обов'язкових заходів належить також заморожування всіх будівельних робіт і закриття заводів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: