Економіст назвала відмінність зони вільної торгівлі України з Канадою та ЄС

Економіст назвала відмінність зони вільної торгівлі України з Канадою та ЄС
Керівник Центру економічних досліджень Інституту економічних досліджень та політичних консультацій Вероніка Мовчан

В угоді не йдеться про взаємне визнання стандартів чи гармонізації як в угоді про ЗВТ з ЄС, зазначила експерт

В угоді про зону вільної торгівлі між Україною та Канадою буде взаємне визнання оцінки відповідності. В угоді не йдеться про взаємне визнання стандартів чи гармонізації як в угоді про ЗВТ з ЄС. Таку думку висловила Вероніка Мовчан, директор з наукової роботи, керівник Центру економічних досліджень Інституту економічних досліджень та політичних консультацій, під час прес-конференції в прес-центрі «Главкома».

В угоді про ЗВТ Україна – Канада підкреслена співпраця в рамках технічного регулювання і визнання оцінки відповідності, зазначила експерт.

«В угоді не йдеться про взаємне визнання стандартів чи гармонізації як в угоді про ЗВТ з ЄС. Там говориться про можливість взаємного визнання відповідності. Це значить, що оцінку відповідності провів акредитований орган в Україні, вона може бути визнана в Канаді. Це значно спрощує процедури. Канада має багато угод про визнання відповідності  з ЄС, тобто треба возити в ЄС і там підтверджувати відповідність», - говорить Мовчан.

Автоматично з 1 серпня це не запрацює, але це буде процес повідомлення: Україна повинна надати інформацію про те, щоб була проведена верифікація того, що органи працюють відповідно до міжнародних правил та стандартів.

Окрім того, ця угода дає можливість доступу до взаємних державних закупівель.

Пропонуємо також переглянути запис прес-конференції:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: