Екс-генпрокурор розповів, як Ющенко завадив притягнути до відповідальності Януковича

Екс-генпрокурор розповів, як Ющенко завадив притягнути до відповідальності Януковича
Святослав Піскун

Піскун пропрацював генпрокурором при Ющенку 8 місяців і був звільнений

Колишній генеральний прокурор України, голова Союзу юристів України Святослава Піскун розповів, що будучи генпрокурором при президенті Віктору Ющенко розпочав деякі розслідування проти Віктора Януковича і саме через це був незаконно звільнений Ющенком. 

Про це Піскун заявив на телеканалі ZIK.

Телеглядач Андрій з Львівської області запитав у колишнього Генерального прокурора України, що, або хто завадив йому притягти до відповідальності Віктора Януковича.

«Після Помаранчевої революції, в якій я приймав активну участь і став першим «помаранчевим генпрокурором», були направлені сили Генеральної прокуратури України на те, щоб все таки з’ясувати, звідки статки у Януковича та його команди та як вони підробили вибори у 2004 році на сході України. Ці завдання були поставлені переді мною, як перед генеральним прокурором України» – розповів Піскун.

Він зазначив, що за його керівництва у Генпрокуратурі відносно Януковича були підняті справи, по яких він обвинувачувався в молоді роки, а також, було порушено декілька кримінальних справ по яких на той час проходив сам Янукович, члени його команди та його спонсори.

«Ми дуже серйозно займалися цими питаннями і ви знаєте, що декілька «яскравих» представників «Партії регіонів» були заарештовані, знаходилися у місцях позбавлення волі і дехто був «на підписці». Тоді з’явилися і перші сепаратистські настрої, зокрема, коли відбувся з’їзд у Сєвєродонецьку на якому виступали очільники тодішньої «Партії регіонів», але ми дуже швидко справилися і з цією проблемою. Дехто був заарештований, дехто повідомлений, що проти нього відкрито кримінальні справи і таким чином ми на той час сепаратизм зупинили»,– розповів колишній генпрокурор.

А от на запитання, що завадило притягти до відповідальності самого Януковича, колишній Генпрокурор відповів так: «Я пропрацював генпрокурором при Ющенку 8 місяців і коли я розумів, що Віктор Андрійович починає зближатися з «регіоналами», я почав робити деякі неприємні речі для президента Ющенка, розпочав деякі розслідування, які йому не сподобалися і в результаті цього я був незаконно звільнений. Тому питання приходу Януковича до влади – це питання не до Піскуна, а до Віктора Андрійовича».

Раніше активісти показали маєток тричі генпрокурора Піскуна.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: