Екс-голова КМДА Попов: В свій час мені коштувало великих зусиль зупинити будівництво Войцеховського

Екс-голова КМДА Попов: В свій час мені коштувало великих зусиль зупинити будівництво Войцеховського

Войцеховський саме бандитським шляхом починав свої будівництва, без дозволів, без погоджень, зазначив Попов

Колишній голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов в інтерв'ю «Главкому» розповів, що йому коштувало великих зусиль зупинити будівництво столичного забудовника Анатолія Войцеховського.

«Робили. Величезні були з ним проблеми. Войцеховський – це людина, у якого ні совісті, ні честі, просто бандит. Він саме бандитським шляхом починав свої будівництва, без дозволів, без погоджень. Домовлявся з силовиками. Я це розумів, судячи з того, як його справи розглядалися. І мені коштувало дуже великих зусиль зупинити кілька об'єктів, які він починав будувати. Один з них, наприклад, – у районі метро «Либідська». Там є парковка, і впритул до шляхопроводу планувалося побудувати величезний будинок на маленькій площі. Знадобилося дуже багато зусиль, аби цей проект не відбувся. Але відбулися інші. Незважаючи на наше листування, на наші конфлікти із правоохоронцями, Войцеховський все одно продовжував будувати і збирати гроші з людей. Потім, коли вже будівництво доходило до певного моменту, а капітал з людей було зібрано, заборонити йому будувати означало створити ще один «Еліта-центр», і він цим користувався. Явно, що він корумпував правоохоронні структури, і вони йому допомагали», - розповів Попов. 

За його словами, Войцеховський – це справжнісінький бандит, пірат у будівництві.

«Я людям зла не бажаю. Але коли я цьгоріч почув, що у нього нарешті почалися проблеми, подумав, що, може, нарешті справедливість переможе. Войцеховський – це справжнісінький бандит, пірат у будівництві.
Але за цією ж схемою будується не лише він. Хто ще із забудовників вам свого часу дошкуляв?
Мені він тоді попався на кількох об'єктах. Інші, напевно, притихли трошки, коли в 2010-2011 роках ми почали повертати муніципалітету те, що потрібно було повернути. З деякими ми домовлялися. Наприклад, була конфліктна ситуація з Музеєм історії Києва (спочатку на Хмельницького, 7 планувалося побудувати торговельно-офісний центр. Коли розпочалися роботи, столичні активісти постійно вказували на те, що будівництво загрожує станції метро «Театральна» та ведеться практично впритул до сусіднього будинку у порушення норм. – «Главком»). Була ціла кампанія, спрямована на знесення цього об'єкту. А його вже побудували. Ми досягли того, що його подарували місту. Там зараз музей. Ні копійки ми за це ж не заплатили. Такий варіант, вважаю, прийнятний. Інших прізвищ, окрім Войцеховського, якось аж так мені не траплялось», - зазначив колишній мер Києва.

Попов пояснив, як так може бути: починається незаконне будівництво, а влада звертає на нього увагу і починає з ним боротися, коли вже «свічку» зведено.

«Це просто пояснюється. Десь у 2005-2006 роках, може, трохи пізніше, Державна архітектурно-будівельна інспекція перейшла з підпорядкування муніципалітету в підпорядкування Міністерства ЖКГ. А дозвіл на початок будівництва дає саме ця інспекція. І приймає в експлуатацію теж вона. І от коли у муніципалітету цієї функції немає, його ніхто не питає, чи можна щось десь будувати. От на Андріївському узвозі зруйнували двоповерховий будинок – я про це дізнаюся із засобів масової інформації. Тому що до наших служб ці запити не надходять. І насправді винна в цьому урядова вертикаль влади, а всі шишки летять на мера і адміністрацію», - підкреслив ек-голова КМДА.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: