Екс-голова КМДА: Войцеховський – це справжнісінький бандит

Екс-голова КМДА: Войцеховський – це справжнісінький бандит
Олександр Попов

Попов назвав одіозного забудовника «піратом у будівництві»

Колишній голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов в інтерв’ю «Главкому» заявив, що вважає одіозного столичного забудовника Анатолія Войцеховського справжнім бандитом.

«Войцеховський – це людина, у якого ні совісті, ні честі, просто бандит. Він саме бандитським шляхом починав свої будівництва, без дозволів, без погоджень. Домовлявся з силовиками. Я це розумів, судячи з того, як його справи розглядалися. І мені коштувало дуже великих зусиль зупинити кілька об'єктів, які він починав будувати. Один з них, наприклад, – у районі метро «Либідська». Там є парковка, і впритул до шляхопроводу планувалося побудувати величезний будинок на маленькій площі», - повідомив екс-голова КМДА.

Анатолій ВойцеховськийАнатолій Войцеховський

Знадобилося дуже багато зусиль, аби цей проект не відбувся, згадує Попов. Але згодом «відбулися інші».

«Незважаючи на наше листування, на наші конфлікти із правоохоронцями, Войцеховський все одно продовжував будувати і збирати гроші з людей. Потім, коли вже будівництво доходило до певного моменту, а капітал з людей було зібрано, заборонити йому будувати означало створити ще один «Еліта-центр», і він цим користувався. Явно, що він корумпував правоохоронні структури, і вони йому допомагали. Я людям зла не бажаю. Але коли я цьогоріч почув, що у нього нарешті почалися проблеми, подумав, що, може, нарешті справедливість переможе. Войцеховський – це справжнісінький бандит, пірат у будівництві», - вважає Попов.

Нагадаємо, 25 жовтня у Генпрокуратурі розповіли деталі афери забудовника Войцеховського.Слідством встановлено непоодинокі факти повторного продажу квартир у житлових будинках.

Як відомо, в ніч на 17 липня Печерський суд Києва призначив забудовнику запобіжний захід у вигляді двох місяців ув'язнення з можливістю вийти під заставу у 14 млн грн. Прокуратура вимагала 50 мільйонів застави. Заставу внесли 27 липня.

26 липня Апеляційний суд мав розглянути скаргу Войцеховського на арешт. Однак засідання перенесли на 4 серпня. Адвокат забудовника Юліан Волошин стверджував, що підзахисний не має коштів, необхідних для застави.

ГПУ повідомила про підозру Войцеховському 15 липня. Забудовника обвинувачують в ухиленні від сплати податків на суму 12,5 млн грн, створенні організованої злочинної групи та інших злочинах. ГПУ об'єднала всі 46 проваджень проти Войцеховського з 2012 року в одне.

Через будівельну аферу Войцеховського 10 тисяч українців можуть залишитися без квартир та грошей – це вшестеро більше, ніж інвесторів піраміди «Еліта-центр».

Войцеховський – творець будівельної піраміди, на чолі якої стоять компанії «Укогруп» і «Сіті-груп». У столиці є понад 70 об'єктів, зведених цими компаніями, де тисячі людей купили житло, але до законності цих об'єктів виникає чимало запитань. Піраміда проіснувала майже десять років завдяки зв'язкам підприємця в прокуратурі, повідомляють ЗМІ. «За практично десятиліття створилася піраміда, масштаби якої важко переоцінити», – так відреагували на ситуацію в КМДА.

Оціночна кількість потерпілих від будівельної афери «Укогруп» – у шість разів більше сумновідомої афери «Еліта-центру». Як відомо, внаслідок афери групи «Еліта-центр», виявленої в 2006 році, постраждали сотні інвесторів будівництва житла. Загальна сума, яку отримали підозрювані в організації афери, оцінюється приблизно в 400 млн грн.

Як повідомлялось, тепер у Києві може з'явитися близько 40 недобудов.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: