Екс-голова охорони заявив, що активісти Майдану нібито хотіли вбити Януковича

Екс-голова охорони заявив, що активісти Майдану нібито хотіли вбити Януковича
Костянтин Кобзар і Віктор Янукович
Фото: УНІАН

Кобзар дав команду дезінформувати активістів, що кортеж Януковича буде заїжджати через інший в'їзд

Екс-голова штабу охорони президента-втікача Віктора Януковича стверджує, що активісти Майдану нібито хотіли «розстріляти президента».

Про це заявив колишній очільник штабу охорони Януковича Костянтин Кобзар під час засідання в Оболонському районному суді Києва у справі про держзраду екс-президента, повідомляє Еспресо.TV.

За його словами, у лютому 2014 року, коли він обіймав вказану вище посаду, активісти Майдану намагалися блокувати виїзд з резиденції Януковича.

Кобзар стверджує, що до них надходила інформація про те, що в штабі Майдану нібито розроблялися плани фізичної розправи над президентом, через що охорона Януковича застосовувала додатковий комплекс дій. 

Він розповів, що 19 лютого йому подзвонив екс-начальник штабу охорони Януковича Володимир Павленко та заявив, що на Майдані розпочалася стрілянина і є жертви з обох сторін, а велика кількість активістів підійшла до резиденції.

Через це Кобзар дав команду дезінформувати активістів, що кортеж Януковича буде заїжджати через інший в'їзд.

«Більша частина прихильників опозиції перейшла до іншого входу і це сприяло тому, щоб ми безпечно заїхали на територію президента. Я хочу звернути увагу суду на те, що в той день, коли він повинен був зустрітися з лідерами опозиції, починається стрілянина на Майдані. Починається блокування в'їзду президентського кортежу. Це була спроба як максимум вбити президента. Я отримав інформацію про те, що рух між Новими Петрівцями і Вишгородом заблокували. Далі надійшло повідомлення про постріли. Понад 20 людей там були», - наголосив Кобзар.

Чоловік стверджує, що на кортеж після цього скоїли напад озброєні вогнепальною зброєю люди. Вони нібито почали переслідувати кортеж та обстрілювати його.

«Один співробітник постраждав, як мені доповіли, і у нього був глибокий поріз правої руки. У задніх дверях була низка кульових пробоїн», - підсумував Кобзар.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: