Екс-міністра Шотландії звинуватили у сексуальних злочинах

Екс-міністра Шотландії звинуватили у сексуальних злочинах

64-річний Салмонд веде програму на російському телеканалі RT

На засіданні суду 24 січня Алекса Салмонда звільнили під заставу

Суд в Единбурзі звинуватив колишнього першого міністра Шотландії 64-річного Алекса Салмонда в численних сексуальних злочинах, зокрема, – у двох спробах зґвалтування, дев’яти епізодах сексуального насильства, двох нападах непристойного характеру і порушенні громадського порядку.

Салмонд не визнає звинувачення і називає себе невинуватим.

На засіданні суду 24 січня його звільнили під заставу. Коли відбудеться наступне засідання в справі екс-політика – наразі невідомо.

Відомо, що 64-річний Салмонд веде програму на російському телеканалі RT. Головний редактор каналу Маргарита Симоньян заявила, що кримінальна справа пов’язана з його місцем роботи.

Ім’я Салмонда фігурувало в поліцейському розслідуванні про можливі сексуальні домагання до двох жінок кілька років тому. Звіт про внутрішнє розслідування звинувачень уряд Шотландії передав поліції в серпні. Політик виграв цивільний позов проти уряду, заявивши, що внутрішнє розслідування проводилося з численними порушеннями.

Раніше повідомлялося, що британська поліція арештувала колишнього лідера шотландських націоналістів Алекса Салмонда, який був прем'єр-міністром Шотландії з 2007 по 2014 рік.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: