Екс-президент розповів про поради Януковичу під час Євромайдану

Екс-президент розповів про поради Януковичу під час Євромайдану
Перший президент України Леонід Кравчук
Фото: 112 Україна

Кравчук з екс-президентами Віктором Ющенком і Леонідом Кучмою давали Януковичу поради під час Євромайдану

Колишньому президенту України Віктору Януковича радили під час ескалації ситуації на Майдані 2014 року відправити у відставку весь уряд разом з тоді ще прем’єр-міністром Миколою Азаровим.

Про це розповів перший президент України Леонід Кравчук в ефірі телеканалу «112 Україна», який давав відповідні поради втікачу Януковичу

За його словами, він разом з екс-президентами Віктором Ющенком і Леонідом Кучмою давали Януковичу поради, як вирішити конфлікт з людьми на Майдані.

«Я не брав участі в цих питаннях, які вирішувалися тоді на Майдані. Ні через МВС, ні через Адміністрацію президента. Частково ми торкалися цієї теми: Кучма, я, Ющенко зустрічалися з Януковичем і радили йому деякі речі. Перша порада – звільнити з посад всі силові структури. Коли почалися ці речі на Майдані, звільнити, замінити всі силові структури. Я радив йому відправити у відставку весь уряд. Різними способами. Кажу, якщо є якісь сумніви, домовтеся, щоб пан Азаров сам пішов у відставку... Були абсолютно конкретні поради, щоб не допустити кровопролиття, щоб мирним шляхом змінити владу. Я бачив, що можуть бути великі ускладнення, вони, на жаль, підтвердилися», – розповів Кравчук.

Як відомо, раніше Другий президент України Леонід Кучма повідомив, що екс-президент Віктор Янукович міг уникнути кровопролиття на Майдані у лютому 2014 року. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: