Екс-спікер Конгресу США прогнозує, що путінська Росія видихнеться за три-п’ять років

Екс-спікер Конгресу США прогнозує, що путінська Росія видихнеться за три-п’ять років
Екс-спікер Палати Представників Конгресу США Ньют Гінгріч
Times

Ньют Гінгріч вважає, що Росія зараз небезпечніша за Ірак часів Саддама Хуссейна

Екс-спікер Палати Представників Конгресу США Ньют Гінгріч, виступаючи на 14-му форумі YES у Києві, надав різкі оцінки президентові РФ Володимиру Путіну й висловив думку, що російська військова агресія вичерпає себе за кілька років через завеликі фінансові витрати.

«Росія відчепиться через те, що видихнеться, адже вони так різко порушили всі норми. Пам’ятаєте, що було з Саддамом після Кувейту? Хоча Росія набагато небезпечніша, ніж тоді Ірак. Буде більше санкцій, і Україні надаватиметься зброя. Путін програє спочатку на Сході, а потім у Криму… Витрати Путіна не призводять до національної величі, але лише до ізоляції. Це занадто дорого для пересічного громадянина. Залишилось, може, три, а може, п’ять років до повернення сходу України», – вважає Гінгріч.

Американський політик закликав міжнародну спільноту зрозуміти, що «Путін – це не сусід з інакшою думкою, а ворог».

«Я недооцінив здатність Путіна унеможливити будь-які зв’язки з ним. Глибина ворожості до США наразі така ж, як і за часів холодної війни. Це злодійський режим, і єдиний спосіб його побороти – усунути Путіна. Ця постать є загрозою», – вважає він.

«Треба зробити щоб їм (росіянам. – Ред.) було так дорого, щоб вони більше не могли продовжувати. Трамп дуже агресивна людина. Чи дасть Трамп дозвіл на летальну зброю для України? Я би так зробив. Але питання, чи хтось у Європі це підтримав би», – додав Гінгріч.

Він також назвав правильною позицію «побачимося наступного року в Ялті», якою президент України Петро Порошенко завершив свій виступ на форумі YES.

Ньют Гінгріч є членом Республіканської партії. 2011 року він балотувався на посаду Президента США.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: