Експерт пояснив, як РФ використовує «режим тиші» на Донбасі

Експерт пояснив, як РФ використовує «режим тиші» на Донбасі

Росія спонукає Україну до прийняття закону про загальну амністію і про вибори на окупованих територіях

В ситуації з припиненням вогню на Донбасі Росія розраховує на зовнішнього спостерігача. Про це в ефірі «5 каналу» сказав експерт з військових питань, співголова ГІ «Права справа» Дмитро Снєгирьов.
«Давайте, по-перше, подивимося на реакцію третьої сторони конфлікту, країну-агресора Російську Федерацію. А саме на заяву пана Пєскова, який прокоментував це припинення вогню. Він чітко сказав: «Ми очікуємо від України наступних кроків. Перше – проведення загальної амністії, друге – проведення виборів на окупованих територіях і прийняття особливого статусу окупованих територій». Ось ціна припинення вогню. Росія фактично зробила класичний … трикутник, коли Україні дали зрозуміти, що дійсно Росія впливає на лідерів бойовиків, РФ продемонструвала свій вплив світовій спільноті і нашим західним партнерам, таким чином спонукаючи Україну до прийняття закону про загальну амністію і про вибори на окупованих територіях», - сказав він.
Експерт додав: «1 вересня вибране невипадково: у нас за тиждень починаються веселі картинки у вигляді засідання Верховної Ради, яка повертається з відпустки. І якщо відповідно не буде винесене питання на розгляд Ради про загальну амністію та проведення виборів, Росія фактично умиває руки. І тоді вже звинувачення у порушенні Мінських домовленостей буде лунати на адресу України».
Як відомо, бойовики з опівночі дотримуються «режиму тиші» на Донбасі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: