Експерт розказала про виклики для України на п’ятому році після Майдану

Експерт розказала про виклики для України на п’ятому році після Майдану
Наступний виклик, вважає експерт, зробити Україною відкритою для світу

Аби не відбулося повернення назад, перед українським політикумом стоять певні виклики

21 листопада 2013 розпочався Євромайдан, що згодом переріс в Революцію гідності. Через п’ять років після революційних подій перед Україною та суспільством стоять завдання і виклики щодо неповернення до «русского міра». Такі думки озвучила політолог Юлія Тищенко, експертка Національного інституту стратегічних досліджень, під час прес-конференції в прес-центрі «Главком».

Аби не відбулося повернення назад, перед українським політикумом стоять певні виклики.

«Українські політики не повинні відмовлятися від Криму. При чому не у варіанті балтійських країн, коли «Крим наш» ще будемо говорити 70 років і розвивати економічні стосунки», - говорить Тищенко.

Небезпекою також може бути й те, коли у політиків риторика патріотична, а політика діаметрально протилежна. «А люди дуже люблять популістичні речі, і вони будуть сприймати саме риторику, а не політику. Тобто до вишиванки треба ще додавати і коефіцієнт корисної дії», - продовжує політолог.

Наступний виклик, вважає експерт, зробити Україною відкритою для світу.

«Світ дуже змінюється. І Україна повинна бути відкритою до нього. Бути відкритою до новітніх технологій. Тобто країна повинна стати модерною. Щоб люди, отримуючи освіту за кордоном, поверталися назад до України», - зазначила Тищенко.

Переглянути запис прес-конференції можна тут: 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: