Експерт розповіла, для чого уряду треба пробний перепис населення на Київщині

Експерт розповіла, для чого уряду треба пробний перепис населення на Київщині
Пробний перепис населення відбудеться у 2019 році

Перепис проведуть у 2019 році в Оболонському районі столиці і у Бородянському районі на Київщині

Пробний перепис населення, який уряд планує провести у 2019 році потрібен для того, щоби перевірити реакцію населення на питання переписного листа, а також відпрацювати методи реєстрації відповідей. Про це в інтерв’ю «Главкому» розповіла директор Інституту демографії та соціальних досліджень Елла Лібанова.

За словами експерта, якщо люди не захочуть відповідати на якесь питання, або переписувач відчуватиме, що відповідь не щира, тоді треба думати над зміною формулювання питання, готуючись до Всеукраїнського перепису.

«Досі всі переписи населення в Україні (включно із переписом 2001 року) передбачали первинну реєстрацію тільки на папері... Тепер плануються сучасні методи: інтернет реєстрація, і другий, головний - заповнення переписних листів на електронних носіях інформації, хоча в окремих випадках допускатиметься і заповнення паперових переписних листів», - розповіла Елла Лабанова.

За її словами, урядовці визначили для проведення пробного перепису Оболонський район Києва і Бородянський район на Київщині винятково з міркувань зручності. «Самі по собі поселення чи райони не мають принципового значення, потрібно тільки охопити і містян, і селян», - пояснила експерт.

Як повідомляв «Главком», пробний перепис українців проведуть у грудні 2019 року.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: