Експрезидента Франції судитимуть за незаконне фінансування виборчої кампанії

Експрезидента Франції судитимуть за незаконне фінансування виборчої кампанії

Касаційний суд Франції остаточно відхилив апеляцію Саркозі

Колишній президент Франції Ніколя Саркозі постане перед судом за звинуваченням у незаконному фінансуванні своєї президентської кампанії 2012 року. Про це повідомляє Associated Press.

Касаційний суд 1 жовтня остаточно відхилив апеляцію Саркозі, підтвердивши судовий розгляд кримінальної справи проти нього.

Саркозі стикається зі звинуваченнями в тому, що його президентська кампанія коштувала набагато більше законного ліміту в 22,5 млн євро, і він намагався приховати надлишкові витрати обманним шляхом.

Претензії зосереджені на тому, чи знав він про передбачуване неправдивому виставлення рахунків і шахрайстві, пов'язаному з компанією зв'язків з громадськістю Bygmalion, деякі з керівників якої визнали неправдиву бухгалтерську практику.

Саркозі зіткнувся з численними корупційними розслідуваннями з моменту відходу з президентського поста в кінці свого п'ятирічного строку в 2012 році.

Влітку Касаційний суд Парижа відхилив клопотання Саркозі, який виступав проти передачі до суду справи, за якою він обвинувачується в спробах тиску на слідство, в тому числі шляхом підкупу.

Нагадаємо, в жовтні минулого року колишній президент Франції Ніколя Саркозі знову програв апеляцію по справі Bygmalion, де його звинувачують у незаконному перевищення максимально допустимих витрат на президентську кампанію 2012 року.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: