Естонія пропонує ввести проти Росії нові персональні санкції

Естонія пропонує ввести проти Росії нові персональні санкції

Держави, які вважають правильним розширення санкцій проти РФ, - «готові до проведення дискусії», сказав прем'єр-міністр Естонії Юрі Ратас

Естонія підтримує введення додаткових санкцій у зв'язку з агресією Росії щодо українських суден в Азовському морі. Про це заявив прем'єр-міністр Юрі Ратас, представляючи парламенту огляд проведення урядом політики ЄС.

Про це повідомляє національне телерадіомовлення ERR.

«Естонія вважає необхідними додаткові санкції. Держави, які вважають правильним розширення санкцій, і Естонія звичайно, готові до проведення дискусії з цього питання. Але чи будуть вони розширені, зараз говорити зарано», - сказав Ратас.

Він вважає, що нові санкції могли б бути персональними.

«Питання в тому, чи є можливість, щоб це дійсно були реальні особи (що потрапляють під санкції - ред.). Співробітники зовнішньополітичної служби працюють, щоб це з'ясувати. Але рано говорити, чи підтримають це всі 28 держав», - зазначив прем'єр-міністр Естонії.

Раніше повідомлялося, що естонський парламент 3 грудня ухвалив декларацію на підтримку України після прямої агресії РФ.

Зокрема, естонські депутати закликали всі країни підтримати Україну у її захисті своєї територіальної цілісності і підтримати заклик парламенту Естонії засудити агресію РФ проти суверенної України і не визнавати незаконну анексію Криму.

Нагадаємо, 25 листопада прикордонні кораблі Російської Федерації вчинили агресивні дії проти українських кораблів, які здійснювали плановий перехід із порту Одеса до порту Маріуполь. Російські спецназівці обстріляли і захопили три українські кораблі у Керченській протоці та 24 моряків.

Підконтрольні Росії «суди» в окупованому Криму заарештували на два місяці усіх затриманих українських моряків.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: