Естонія заборонила в'їзд в країну 49 фігурантам «списку Магнітського»

Естонія заборонила в'їзд в країну 49 фігурантам «списку Магнітського»

В Естонію заборонили в'їзд іноземцям, пов'язаним з масштабною корупцією, відмиванням грошей або порушеннями прав людини

Уряд Естонії схвалив пропозицію глави МЗС Свена Міксера заборонити в'їзд в країну 49 іноземцям з так званого списку Магнітського.

Про це йдеться в повідомленні на сайті естонського МЗС.

«Єдність і рішучість уряду з цього питання засвідчує наше прагнення привернути увагу до зростаючих порушень міжнародного права в Росії. Ми не можемо не реагувати на порушення прав людини», - сказав Міксер.

Він зазначив, що Естонія підтримує дотримання верховенства закону шляхом здійснення таких заходів.

«Естонія дуже серйозно ставиться до прав людини, і ми також хотіли б відправити це послання нашим союзникам. Всі ми повинні реагувати на спроби підірвати заснований на правилах світовий порядок і тим самим сприяти нашій безпеці», - сказав міністр.

Нагадаємо, у лютому Латвія заборонила в'їзд в країну 49 іноземцям, внесеним у так званий «список Магнітського», Литва зробила те саме у січні.

Згідно з основними положеннями документу, в країну забороняють в'їзд іноземцям, пов'язаним з масштабною корупцією, відмиванням грошей або порушеннями прав людини.

«Закон Магнітського» отримав свою назву за ім'ям загиблого в 2009 році в російській в'язниці юриста Сергія Магнітського.

Він розкрив фінансові махінації російських посадових осіб і громадян, в результаті яких було присвоєно 260 млн доларів з грошей платників податків. Магнітський був затриманий, провів 358 днів в ув'язненні і був підданий тортурам, а потім помер у в'язниці.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: