Евакуація українців з Латвії: у пасажирів потяга коронавірус не підтвердили

Евакуація українців з Латвії: у пасажирів потяга коронавірус не підтвердили
Всі пасажири потягу Рига - Київ пройшли температурний скринінг
Фото: РБК-Україна

Всі пасажири потягу Рига-Київ пройшли температурний скринінг

У пасажирів потяга, який евакуював українців з Латвії, коронавірусу не виявлено.

Про це повідомили у Міністерстві охорони здоров’я України.

Раніше повідомлялося, що до Києва прибув потяг із Риги з хворими українцями. Майже в кожному вагоні є люди «із температурою під 40». Людей із поїзду не випускали. 

«Потяг з Риги вже прибув до Києва. Всі пасажири пройшли температурний скринінг. У 5 людей було встановлено підозру на COVID-19. Їм провели швидкі тести на коронавірусну інфекцію. На час їх виконання потяг лишався на санітарній зупинці», - йдеться у повідомленні.

У МОЗ зазначили, що результати швидких тестів на COVID-19 у всіх 5 пасажирів негативні, тобто коронавірусної інфекції не виявлено.

«Всі евакуйовані підписали обов’язкову інформовану згоду на самоізоляцію, за ними буде вестися медико-санітарний нагляд», - підкреслено у міністерстві.

Нагадаємо, що вдень 23 березня стало відомо, що у Києві виявили ще чотири нові випадки захворювання на коронавірус. Двоє пацієнтів перебувають в Олександрівській лікарні, а двоє - на самоізоляції лікуються вдома під контролем лікарів.

Раніше МОЗ повідомляло, що в Україні офіційно підтверджено 73 випадки інфікування коронавірусом SARS-CoV-2: у Чернівецькій (25), Житомирській (2), Київській (5), Донецькій (1), Дніпропетровській (2), Івано-Франківській (2), Львівській (2), Тернопільській (1) областях і в Києві (29).

Також нагадаємо, що МОЗ закликає нардепів запровадити надзвичайний стан по всій країні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: