Княжицький і Синютка просять СБУ та ДБР розслідувати фейки Бужанського

Княжицький і Синютка просять СБУ та ДБР розслідувати фейки Бужанського
Нардеп Максим Бужанський поширив відео, про яке вже СБУ заявила, що це фейк 

Бужанський поширив фейкове відео про начебто побиття у Львові людини через кашель в автобусі

Народні депутати з фракції «Європейська солідарність» Микола Княжицький та Олег Синютка вимагають від СБУ та ДБР розслідувати факт поширення фейкової інформації представником президентської фракції Максимом Бужанським. Відповідне звернення депутати направили правоохоронцям у понеділок – про це на своїй сторінці у мережі Facebook повідомив Олег Синютка.

«На шостому році війни з Росією нас мало б нічого не дивувати, бо російська пропаганда використовує весь арсенал брехні, щоб Україну зробити слабшою і знищити нашу волю до протистояння з ворогом. Винахідливою в українофобії є російська п’ята колона в Україні, її відверті та приховані агенти. А також всі, хто обслуговує олігархів, які після перемоги Зеленського на виборах відкрито реалізують політику капітуляції України та накладання російського ярма на шиї українців», – наголосив Синютка.

Свіжим прикладом такої пропаганди він вважає допис Бужанського, який поширив відео про начебто побиття у Львові людини через кашель в автобусі.

«Чистий фейк, бо жодного такого випадку у Львові не було. Але фейку депутату від «слуг» було мало – він порівняв цю ситуацію з погромом євреїв у липні 1941 року, що стався після приходу нацистів до нашого міста.  Мета цієї антиукраїнської провокації очевидна: показати, що «у Львові нічого не змінилося з 1941 року» і вже почалися погроми в «центрі бандерівщини». Методи провокаторів не змінилися від десятиліть: та сама брехня, те саме намагання виставити мешканців Львова і Галичини та України загалом, як недостойних жити в цивілізованій Європі», – резюмує Олег Синютка

Він зазначив, що для українців і мільйонів туристів з усього світу Львів є вже символом європейської України, гостинності, толерантності й поваги до багатонаціональної історії міста.  

«Разом із колегою по фракції Миколою Княжицьким ми звернулися до СБУ і ДБР, щоб вони розслідували цю чергову спробу посварити українців з різних регіонів країни і посіяти міжнаціональну ворожнечу. Держава має реагувати рішуче,  особливо в теперішніх обставинах, коли завданням всіх українців і влади зокрема є боротьба з пандемією коронавірусу», – заявив Олег Синютка.

Нагадаємо, СБУ за останні дні викрила 38 поширювачів фейків про коронавірус

До того ж у Службі безпеки України назвали фейком відео про те, що в міському транспорті Вінниці та Львова сталася бійка, оскільки один з пасажирів нібито кашляв та мав ознаки коронавірусу.

Напередодні у мережі з’явилося відео, де зазначалося, що у Львові через кашель побили пасажира і витягли за ногу на вулицю.

Також повідомлялося, щоу Києві сталася бійка поліції з «зайвими» пасажирами.


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: