Фінляндія витратила на зустріч Трампа і Путіна понад 4 млн євро

Фінляндія витратила на зустріч Трампа і Путіна понад 4 млн євро
Трамп і Путін у Гельсінкі

Більшу частину суми – близько 2,7 мільйона євро – сплатить МВС Фінляндії

Вартість організації зустрічі президентів США і РФ Дональда Трампа і Владіміра Путіна в Гельсінкі перевищила чотири мільйони євро.

Про це повідомляє телерадіокомпанія Yle.

Поки що це попередня оцінка, а підсумкова сума буде названа восени.

Більшу частину суми – близько 2,7 мільйона євро – сплатить МВС Фінляндії. З цих грошей два мільйони витрачено на посилену роботу столичної поліції, решта – на роботу Центральної кримінальної поліції, Поліції безпеки та Прикордонної служби. Оборонним силам за допомогу в охороні міністерство перерахує 400 тисяч євро. Однак у цих розрахунках поки не врахована вартість використання винищувачів і військових вертольотів, а також кораблів військово-морського флоту.

Другий за величиною рахунок – близько 1-1,15 мільйона євро – виставлений міністерству закордонних справ. Найбільша частина цих грошей витрачена на оренду Палацу «Фінляндія» під прес-центр та організацію його роботи: охорону, забезпечення журналістів харчуванням і технічне оснащення.

«МЗС також оплатив частину аеропортових зборів і компенсував витрати на пересування президентів. Це коштувало 150 тисяч євро», – розповідає начальник прес-служби міністерства Вагі Хяккінен.

Ще майже 250 тисяч євро заплатить Канцелярія фінського президента. Ці гроші пішли на розміщення делегації американського президента в Hilton Kalastajatorppa і самого Дональда Трампа в сусідньому гостьовому будинку, що належить державі, на забезпечення каналів зв'язку, організацію харчування та підготовку приміщень для переговорів.

Дешевше всього зустріч Трампа і Путіна обійшлася адміністрації Гельсінкі. Місто витратило на ці цілі приблизно 200 тисяч євро.

Читайте також статті: 

Побачення у Гельсінкі. Як Путін і Трамп «добре поговорили» 

«Це була неймовірна капітуляція». Америка шокована Трампом

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: