Forbes назвав письменницю Роулінг найбільш високооплачуваною знаменитістю Європи

Forbes назвав письменницю Роулінг найбільш високооплачуваною знаменитістю Європи

Джоан Роулінг за останні 12 місяців заробила 95 мільйонів доларів

Британська письменниця і автор серії книг про «Гаррі Поттера» Джоан Роулінг стала найбільш високооплачуваною знаменитістю Європи за версією журналу Forbes. Про це повідомляється на сайті видання.

За оцінками журналу, Роулінг за останні 12 місяців заробила 95 мільйонів доларів до вирахування податків і комісійних. Практично половину цієї суми їй принесли доходи від продажів п'єси «Гаррі Поттер і прокляте дитя».

Друге місце в рейтингу зайняв футболіст мадридського клубу «Реал» Кріштіану Роналду, який заробив за минулий рік 93 мільйони доларів. Третю сходинку посіла британська група Coldplay з доходом в 88 мільйонів доларів.

У двадцятку найбільш високооплачуваних знаменитостей Європи також увійшли співачка Адель (четверте місце, 69 млн доларів), тенісист Роджер Федерер (п'яте місце, 64 млн доларів), співак Елтон Джон (шосте місце, 60 млн доларів), кухар і телеведучий Гордон Рамзі (сьоме місце, 60 млн доларів), співак Пол Маккартні (восьме місце, 54 млн доларів), співак Ед Ширан (16 місце, 37 млн доларів) і боєць Конор Макгрегор (18 місце, 34 млн доларів).

Forbes відзначає, що загальний дохід перших двадцяти знаменитостей списку перевищив мільярд доларів.

У липні журнал назвав Джоан Роулінг найбільш високооплачуваним письменником у світі в 2017 році. За оцінкою видання, її загальний статок складає 650 мільйонів доларів. Ця цифра могла б бути більше, якби Роулінг не пожертвувала на благодійність приблизно 150 мільйонів доларів, відзначає Forbes.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: