Франція в ООН звинуватила президента Сирії у застосуванні хімзброї

Франція в ООН звинуватила президента Сирії у застосуванні хімзброї

Спільний механізм розслідування ООН і ОЗХЗ виявив застосування зарину і хлору в Сирії «як мінімум у чотирьох випадках»

Франція в ООН звинуватила сирійський режим на чолі з Башаром Асадом та його союзників у здійсненні чергової хіматаки проти цивільних.

З відповідною заявою виступив у понеділок постійний представник Франції при ООН Франсуа Делатр під час екстреного засідання Радбезу.

«Проведення роботи Спільного механізму розслідування (ООН та ОЗХЗ – ред.) привело нас до того, що немає жодних сумнівів, хто стояв за цими нападами. Тільки сирійські збройні сили та їхні союзники могли виготовити такі складні бойові речовини та використати їх», - зауважив Делатр.

Він підкреслив, що застосування подібних речовин відповідає військовим інтересам режиму Асада.

«Дума й раніше була об'єктом нескінчених килимових бомбардувань з боку сирійського режиму. Використання хімічної зброї набагато більш вигідне в тактичному плані у порівнянні зі звичайними озброєннями», - заявив Делатр.

Він нагадав, що Спільний механізм розслідування ООН і ОЗХЗ виявив застосування зарину і хлору «як мінімум у чотирьох випадках».

«Ніхто тут не сумнівається, що заява Сирії про знищення в 2013 році всіх хімічних запасів було просто брехливою», - заявив представник Франції.

За його словами, на жаль, це не перша заява сирійської сторони, яка вводить в оману міжнародну спільноту.

Раніше повідомлялося, що постійний представник США в ООН Ніккі Гейлі заявила, що на руках російського режиму є кров сирійських дітей.

Нагадаємо, за даними представників благодійної організації «Білі шоломи», у районі Східна Гута в суботу ввечері з гелікоптера було скинуто бочкову бомбу з хімікатами. Через це загинули щонайменше 150 осіб і ще понад тисяча дістали поранення. 

Президент Сполучених Штатів Дональд Трамп різко засудив застосування хімічної зброї під час бомбардувань міста Дума в Східній Гуті, в якому звинувачують сили сирійського правителя Башара Асада. За словами глави Білого дому, Асад «заплатить високу ціну» за цей злочин.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: