Франція вдруге депортувала лідера російських фанів

Франція вдруге депортувала лідера російських фанів

Шпригіна вже видворили з Франції 18 червня, але він повернувся

Франція вдруге депортувала главу організації «Всеросійське об'єднання вболівальників» Олександра Шпригіна. Про це у ніч на середу, 22 червня, повідомив речник французького міністерства внутрішніх справ.
Шпригіна вже видворили з Франції у суботу, 18 червня, через сутички перед та під час матчу Євро-2016 між збірними Росії та Англії у Марселі, однак лідер російських фанатів знову повернувся. На думку слідчих, діставшись літаком до Барселони, він звідти приїхав до Франції на автомобілі. У понеділок поліція знову арештувала лідера російських уболівальників - цього разу в Тулузі, де команда Росії грала проти команди Уельсу. Перед цим він опублікував у Twitter власне фото на тлі тулузького стадіону.
«Олександр Шпригін був витворений з Франції. Літак до Москви вилетів з паризького аеропорту імені Шарля де Голля незадовго після опівночі», - зазначив речник МВС П'єр-Генрі Бранде агенції Reuters.
Нагадаємо, 11 червня під кінець матчу в Марселі між російською та англійською збірними сталися сутички між уболівальниками двох команд. Спровокували бійку російські фанати, які почали жбурляти різні предмети у бік одного з секторів з англійцями, а потім прорвались до них через кордон стюардів. Англійські фани змушені були рятувались втечею.
Після цього поліція затримала 43 російських уболівальників. 20 із них, у тому числі Шпригіна, минулої суботи за рішенням суду видворили з Франції, а ще трьох засудили до позбавлення волі терміном до двох років.
Джерело: DW

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: