Французи допоможуть Україні змінити систему ширини колії на поїздах

Французи допоможуть Україні змінити систему ширини колії на поїздах
Укрзалізниця

Французи сприятимуть залученню коштів ЄС на систему на вагонах поїздів, яка міняє відстань між колесами під ширину колії

Україна зацікавлена в залученні досвіду фахівців залізничної галузі Франції щодо подальшого розвитку залізничної інфраструктури України, будівництва нового рухомого складу у тому числі із застосуванням системи зміни ширини колії для рухомого складу. Про це говорилося під час засідання українсько-французької Робочої групи з питань транспорту у Києві.

Як повідомляє прес-служба Міністерства інфраструктури України, французька сторона розгляне можливість експертно-консультаційної допомоги та сприятиме залученню коштів Європейського союзу для отримання технічної допомоги в реалізації проекту щодо системи зміни ширини колії в Україні.

Слід зазначити, що мова йде не про зміну ширини колії між рейками, а систему на вагонах поїздів, яка міняє відстань між колесами під ширину колії.

Українська сторона також поінформувала французьку про проведення активної роботи з розвитку комбінованих/мультимодальних перевезень в напрямку Європа – Азія з використанням транспортної інфраструктури України, зокрема в рамках діючих транспортних коридорів визначених мережею TEN-T.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: